Filminnspilling: Aksel Hennie leder et stjernelag på settet i Eidsvoll

Aksel Hennie har både hovedrolle og regi på den nye Viaplay-serien Stayer. Serien handler om en rockestjerne som blir tvunget til å flytte tilbake til hjembygda Eidsvoll.

Even Elstad (Aksel Hennie) får livet snudd på hodet etter en tragisk ulykke. Even, som forlot hjembygda Eidsvoll for mange år siden for å satse på seg selv og livet som rockestjerne, tvinges tilbake for å ta vare på sin 16 år gamle datter, Annie (Hannah Elise Adolfsen Fjeldbraaten). En datter han ikke har hatt kontakt med på mange år, skriver Viaplay i en pressemelding.

Serieskaper er Pia Lykke fra Eidsvoll. Med på lage er Ane Dahl Torp, Jørgen Cleve Broch og Marian Saastad Ottesen.

Handling: Flyktet fra Eidsvoll

Den gamle rockestjerna (Aksel Hennie) tvinges tilbake til et sted han flyktet fra og som han aldri trodde at han ville returnere til. Datteren Annie må dermed ufrivillig forholde seg til en far som en gang forlot henne.

Vil Even klare å sjonglere musikkarrieren med rollen som tenåringspappa?

Og vil Annie klare å stole på at han ikke forlater henne nok en gang? 

Den skal ta bygda på alvor, og vise flere perspektiver, både hvorfor noen reiser vekk og følger drømmene sine, men også hvorfor noen blir værende der de har vokst opp

Serieskaper Pia Lykke

Musikalsk talent

Aksel Hennie får vist sitt musikalske talent for et stort publikum, og snart 20 år etter filmsuksessen Uno er han endelig tilbake i registolen, skriver Viaplay i pressemeldingen.

– Stayer er et helt unikt prosjekt for meg, sier Aksel Hennie.

– Ikke bare får jeg leve ut drømmen om å spille rockestjerne, men jeg får også fortelle en nær og varm historie om mennesker som gjennom å oppleve noe veldig vondt, får muligheten til å finne tilbake etter mange år fra hverandre. En historie om at det aldri er for seint å rette opp eller finne verdi og kjærlighet der du trodde den var borte for alltid. Da Pia Lykke spurte meg om prosjektet, var jeg aldri i tvil – det er et drømmeprosjekt, forteller Hennie. 

Stjernelag

Den Monster-produserte dramaserien har samlet et stjernelag for å lage en sterk og rørende serie fra Eidsvoll:

  • Serieskaper: Pia Lykke
  • Hovedrolleinnehaver og konseptuerende regissør Aksel Hennie (I onde dager, Max Manus)
  • Ane Dahl Torp (Heimebane, Okkupert)
  • Jeppe Beck Laursen (The Last Kingdom, Død Snø)
  • Marian Saastad Ottesen (Vikingane, Lilyhammer)
  • Jørgen Cleve Broch (Ammo)
  • Stjerneskuddet Hannah Elise Adolfsen Fjeldbraaten.

– Hannah er en fantastisk skuespiller som jeg er utrolig stolt over å ha funnet, skryter Hennie. 

Pia Lykke: – Jeg vil lage den serien jeg selv ønsker å se

Pia Lykke hadde ideen til den hjertevarme og musikkfylte serien. Lykke, som selv kommer fra Eidsvoll, debuterer med dette som serieskaper med en serie fra hjembygda. 

– Jeg vil lage den serien jeg selv ønsker å se. En hjertevarm dramaserie som tør å utforske det emosjonelle på en ektefølt måte. Den skal ta bygda på alvor, og vise flere perspektiver, både hvorfor noen reiser vekk og følger drømmene sine, men også hvorfor noen blir værende der de har vokst opp, sier Lykke.

Hun er glad for at Viaplay har gitt henne muligheten til å skape «drømmeserien».

– Musikk er et universelt språk

Dramasjef i Viaplay Norge, Tanya Nanette Yildiz Badendyck sier dette om serien:

– Denne serien har så mye bra ved seg, fra de flinke folkene foran og bak kamera, til den rørende historien om rockestjerner og hverdagshelter. Musikk er et universelt språk som krysser kjønn, alder og grenser, og serien kan forhåpentligvis både bli elsket ikke bare for historien vi forteller, men også musikken vi formidler. 

Stayer har forventet premiere neste år. 

Flere artikler fra ieidsvoll