Kokevarsel: Avvik ved Damtjern vannverk

Eidsvoll kommune har sendt ut kokevarsel til abonnenter tilknyttet kommunal vannforsyning i Feiring.

I forbindelse med avvik på drikkevannsprøver fra Damtjern vannverk i Feiring har Eidsvoll kommune sendt ut kokevarsel til alle abonnenter som mottar drikkevann fra dette vannverket. 

Varselet ble sendt ut 2. september. Dette er tredje varsel på kort tid.

  • 27. juni meldte Eidsvoll kommune at tordenværet resultert i driftsforstyrrelser på vannbehandlingsanlegget. Det bløe innført kokepåbud.
  • Fem uker senere kom et nytt kokevarsel: «På grunn av positive svar på noen vannprøvepunkter så innføres kokepåbud. Vi vil nå følge opp vannkvaliteten med vannprøver som viser kvalitet i henhold til Drikkevannsforskriften», melder Eidsvoll kommune.

Gjelder frem til ny melding sendes ut

Eidsvoll kommune tar forholdsregler og anmoder abonnenter om å koke vannet frem til ny melding sendes ut. Vann som skal drikkes, benyttes til matlaging og tannpuss bør kokes.

Utover dette kan vannet brukes som normalt. 

Varselet gjelder kun for abonnenter tilknyttet kommunal vannforsyning i Feiring, og det gjelder frem til ny melding sendes ut.

FHI: Hva bør du gjøre når du får kokevarsel fra vannverket?

Alt vann fra springen som drikkes må være kokt, melder Folkehelseinstituttet (FHI):

Vannet må fosskoke. En vannkoker vil normalt bringe vannet til fosskoking før den slår seg av, og det er tilstrekkelig. Ved bruk av mikrobølgeovn må en forsikre seg om at vannet fosskoker.

Etter at vannet har fosskokt, må vannet få tid til å avkjøles naturlig, uten tilsetning av isbiter eller lignende. 

Et alternativ til kokt vann kan være flaskevann. Mer på FHIs sider.

Flere artikler fra ieidsvoll