Gratis kulturfest: Unge fra 10–19 år viser kunst, film og sceneinnslag

Etter flere år uten UKM er det lørdag klart for kulturfest i Meierigården i Sundet.

Det er lydprøver fra klokken 10.00, dørene åpnes 14.30 – og klokken 15.00 starter arrangementet, som er ventet å vare i et par timer.

Deltakere kan være 10 til og med 19 år. Kun deltakere mellom 13 og 19 år kan sendes videre til regionsfinale, og til landsfinalen kan kun de mellom 15 og 19 år sendes, melder UKM i en pressmelding.

Det er Unge Arrangører (kjent som @fredagskomiteen på Insta) som står bak UKM i Eidsvoll i år, i samarbeid med Ung Fritid fra kulturavdelingen i Eidsvoll kommune.

Kategorier 

  • Sceneinnslag: Musikk, dans, sjonglering, standup og alt annet som passer på en scene.
  • Kunst og installasjoner: For visuell kunst, Cosplay, fotografi og mye mer.
  • Film (inntil 10 minutter, eller et utdrag). 

Deltakere kan være 10 til og med 19 år. Kun deltakere mellom 13 og 19 år kan sendes videre til regionsfinale, og til landsfinalen kan kun de mellom 15 og 19 år sendes. 

Innslagene bedømmes med en kombinasjon av juryens vurdering og publikumsstemmer. Juryen vil bestå av voksne fagpersoner og ungdommer.

Innslagene med høyest poengsum blir sendt videre til UKMs regionale finale. 

Den regionale finalen, UKM Akershus, holdes på Lillestrøm kultursenter 28. til 30. april. Landsfestivalen i Trondheim arrangeres mellom 23. og 27. juni. 

UKM Eidsvoll. Skjermdump: eidsvoll.kommune.no

Fakta: UKM

  • UKM er en arena der ungdom møter ungdom, der kultur utveksles med tanker om utvikling, læring og samhold.
  • UKM skal være Norges viktigste kulturelle møteplass for unge.
  • UKM er ikke ment som en konkurranse, men ungdommene kan likevel gå videre i et system på tre nivåer – lokalmønstring om vinteren, fylkesmønstring om våren og til slutt den nasjonale UKM-festivalen i juni.
    Kilde: UKM

Flere artikler fra ieidsvoll