Wergelandskvartalet: Første salgstrinn med 40 leiligheter annonsert

Det planlegges for flotte 1-5 roms leiligheter i ulike størrelser i første byggetrinn av Wergelandskvartalet.

Totalt areal for Wergelandskvartalet er 3,6 mål. Eiendommen ligger mellom Rådhusgata, Wergelandsgate, Sundgata og Vormavegen.

Første salgstrinn er nå lagt ut på finn.no (ekstern lenke) slik at interesserte kan tegne seg på liste. I annonsen heter det at disse vil få salgsoppgave og prisliste først, når disse listene er klare.

Prosjektet organiseres som selveierboliger. Annonsen er sist endret 23. september 2021.

Les også: Her skal det bygges 200 boenheter

Signalbygg med 12 etasjer

Wergelandskvartalet AS planlegger rundt 200 nye boenheter. I planene: et signalbygg på inntil tolv etasjer. Dagens sentrum har hovedsakelig bygninger på 2-4 etasjer. Wergelandskvartalet består i dag av 2-3-etasjes forretningsbygg i kombinasjon med ubebygde arealer i bruk som parkeringsplasser.

– I første etasje vil bebyggelsen fylle størstedelen av kvartalenes grunnflate og bestå av butikker og servicefunksjoner. En innvendig passasje deler kvartalene i to og knytter seg til et lite torg ved hver inngang. Fra andre etasje og oppover har vi delt inn boligene i to klassiske, bymessige karréstrukturer, skriver Hille Melbye Arkitekter blant annet i sin prosjektbeskrivelse.

Wergelandskvartalet i Sundet: Bygningen her skal rives før nye settes opp.

Flere artikler fra ieidsvoll